Antalya Rafting Turu

+90 553 936 53 63

+90 553 936 53 63
Beskonak Koyu, Koprulu Kanyon Milli Parki
Manavgat ANTALYA

Köprülü Kanyon Rafting Turu Genel Bilgilendirme

KÖPRÜLÜ KANYON RAFTİNG TURU
Antalya merkeze uzaklığı 90 kilometre olan Manavgat'ın Beşkonak Beldesine bağlı Köprülü Kanyon Milli Parkındaki rafting heyecanına katılmak çok kolay ve keyifli. Antalya'dan Manavgat ilçesi istikametine doğru giderken yaklaşık 50 kilometre sonra Taşağıl Köprülü Kanyon levhasından sol tarafa sapılıyor. Yaklaşık 40 kilometre daha virajlı yolların ardından Beşkonak Beldesindeki Köprülü Kanyon Milli Parkının çıkış noktasında bulunan kanyonun iki yakasını birbirine bağlayan daracık 30 metre yüksekliğindeki Oluk Köprü'ye ulaşıyorsunuz. Ancak Oluk Köprü'ye kadar gitmeden ırmak boyunca yol kenarlarında bulunan yaklaşık 40 adet farklı restoran ve rafting tesisinden birisiyle bağlantıya geçip hemen rafting heyecanına başlayabilirsiniz. Fiyatların uygun olması açısından rezervasyon ile rafting turuna katılmanın önemi büyüktür. Çünkü rafting yapılan botların standart kapasitesi 10 kişidir ve botlarda tam 10 müşteri sağlanmadığı zaman düşük sayıdaki rafting katılımcıları için kişi başı maliyet artmaktadır.
Köprülü Kanyon bölgesine otobüs yada dolmuş seferleri olmadığı için kendi aracıyla bölgeye gelmek istemeyen rafting katılımcıları firmamızdan transfer yapmasını isteyebilir. Antalya'nın her bölgesinden Köprülü Kanyon'a günübirlik rafting servis araçlarımız vardır. Köprülü Kanyon'da rafting yapmak için rezervasyon alınırken konakladığınız otel ismini veya güzergah üzerinde bilinen bir noktayı belirtmeniz ve belirttiğiniz noktaya göre değişecek olan alınış saatinde orada beklemeniz yeterlidir.
Raft adı verilen kauçuk veya PVC botlarda '' Bende serin sularda çılgınlar gibi kürek çekmek istiyorum! '' diyorsanız hemen ister iki kişilik kano adı verilen kayaklarla ister 10 kişilik raft adı verilen rafting botlarıyla maceraya katılabilirsiniz.
Köprülü Kanyondaki tesisimize ister kendi araçlarıyla ister bizim servislerimizle ulaşan rafting misafirlerimiz tesisimizde bulunan kabinlerimizde kıyafetlerini değiştirip mayo veya şortlarını giyerek gerekli olan rafting ekipmanlarını alırlar. Köprülü Kanyonda rafting parkurunun sigortası için gereken rafting katılım formlarını imzaladıktan sonra başlangıç noktasına hareket edilir.
Gerekli diğer hazırlıklar tamamlandıktan sonra rafting botlarına binilir. Her rafting botunda deneyimli bot rehberimiz bulunmaktadır. Müşterilerimize önce botlarda nasıl oturmaları gerektiği, kürek çekme teknikleri ve botlardan düşmeleri halinde suyun içerisinde nasıl yardım beklemeleri gerektiği anlatılır. Köprülü Kanyondaki rafting parkuru hakkında bilgilendirmeler tamamlandıktan sonra biraz akıntının tersine kürek çekilir ve firmamızın rafting grubunun toparlanması sağlanır. Daha sonra akıntıya doğru devam edilip 14 kilometre olan rafting parkuruna başlanır.
1973 yılında Milli Park olarak ilan edilen Köprülü Kanyon uluslararası rafting literatüründe önemli bir üne sahip olmasının yanı sıra, tarihi zenginlikleri açısından da çok önemli bir yerdir. Rafting parkurumuz Roma döneminden kalıntıları görerek, yüzme molaları ve grup oyunları gibi animasyonlarla birlikte yaklaşık iki buçuk saat civarında tamamlanır. Ne otelde nede denizde bulabileceğiniz bu serin sulardaki rafting turunun heyecanı hafızalarınızdan kolay kolay silinmeyecektir ancak anılarınız için siz rafting turundayken video ve fotoğraf çekimleri yapılmaktadır. Siz rafting turunuzu tamamladıktan sonra sizin için hazırlanmış öğle yemeklerinizi yerken montajları ve baskısı yapılmış olan çekimler yemek servisinizin hemen arkasından sergilenir. Bu çekimler genellikle köprülü kanyon rafting tur fiyatlarına dahil olmayıp ekstra olarak satışa sunulur.
Fotoğraf ve video çekimlerinin sergilenmesinin ardından kısa bir tur değerlendirmesinden sonra geri dönüş için hazırlıklar başlar. Köprülü Kanyon'a kendi araçlarıyla gelen misafirlerimiz istedikleri zaman tesisimizden ayrılabilirler. Bizim servis araçlarımızla gelen rafting misafirlerimiz sabah toplamalarda alındıkları noktalara geri bırakılmak üzere yola çıkarlar. Antalya Köprülü Kanyon'da rafting turumuz tamamlanmış olur. Sizde Antalya Köprülü Kanyon'da rafting heyecanına dahil olmak isterseniz bize telefon yada mail yoluyla ulaşabilir, hemen rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Harika bir gün geçirdik, köprülü kanyonun eşsiz bir doğa güzelliği var, enjoy raftingin güler yüzlü ekibine çok teşşekkürler. Küçük çocukları olanlar dikkat su çok soğuk

Engin Demir